Medlemsbrev 18.10.2021

Hej alla föräldrar i Dickan!

Dickursby Hem och Skola förening är ivrigt i farten med att få igång den normala verksamheten igen efter pandemin. Vi har några viktiga saker att informera er om angående klubb– och medlemsavgifter, skojiga evenemang vi har att se fram emot, den nya styrelsen samt lite om planerad verksamhet för hösten.

Denna höst kan vi återigen glädjas åt att kunna ordna klubbar som Hem och Skola föreningen finansierar:

I höst provar vi på en läxklubb för barnen i åk 1 och 2. Den har kommit igång riktigt fint! Natalie håller läxklubb varje torsdag morgon kl 8:00-8.45. Den här klubben är avgiftsfri för deltagarna, HoS står för alla avgifter. Ingen förhandsanmälan behövs. Välkomna alla ettor och tvåor! På läxklubben får du hjälp med läxor, stöd i vilket ämne som helst och läsro, om du bara vill komma hit för att komma igång med läsningen i lugn och ro.

Bandklubbarna har kommit igång igen! Nicke och ivriga musikanter träffas i 3 olika bandklubbar varje vecka. Detta har varit en succé i 10 år i sträck nu.

Vi hoppas på att kunna hitta ledare också till andra klubbar. Hör av er om ni känner till någon som kunde dra en klubb eller har en bra idé för klubbar!

För att barnen ska kunna delta i klubbarna (med undantag för läxklubben), ska familjen vara medlem i Hem och Skola, d.v.s. erlägga Hem och Skolas medlemsavgift som läsåret 2021-2022 är 20 €/familj. Information om hur ni ska betala finns nedan, i slutet av brevet.

Kom ihåg att medlemsavgifterna hjälper föreningen att vara med och stöda alla aktiviteter som ordnas i skolan. Därför hoppas vi att så många familjer som möjligt blir medlemmar.

Höstens evenemang:

Torsdag 28.10. är det dags för Halloween disco för hela skolan! Inbjudan och mer info kommer också via Wilma. Årskurs 5 ordnar discot i samarbete med Hem och Skola. Genom att ordna discon samlar femmorna in pengar till lägerskolan som ordnas på hösten på årskurs 6.

Ingen jul utan dans runt granen! På Ringleksnatten, 18.11.2021 kl 18.00 dansar och skojar barn och föräldrar till fin julmusik. Ringleksnatten är en fin tradition som vi alla uppskattar. Det bjuds på juliga godsaker och för att få pengar till klasskassorna brukar klasserna ordna annan försäljning, lotterier o.s.v. Meddela HoS senast 8.11.2021 ifall er klass vill vara med och sälja nåt eller ordna annat program. Välkomna!

Ett ämne som vi i HoS diskuterar mycket är hur vi kan förbättra kommunikationen mellan hemmen och skolan. Vi för konstant dialog med skolan och uppskattar föräldrars feedback inom ämnet.

Vi vill även hjälpa till med att föra samman er föräldrar samt öppna diskussionen hemmen emellan. Därför beviljade vi igen detta läsår med glädje €100 per årskurs för att ordna familjekvällar nu i höst eller på vårterminen. Ni får själva hitta på hur och var ni träffas. Kanske klassföräldrarna styr upp? 2019 ordnades till exempel korvgrillning i en kåta vid Kuusijärvi/Hanaböle träsk, en trevlig spelkväll med fika i skolan samt träff med lek på Helsinggård.

Skicka bara kvitton och en kort redogörelse över familjekvällens program till HoS kassör Anssi Pöyry, anssi.poyry@live.com, så ersätter HoS kostnaderna.

Förutom de här evenemangen finns följande saker på Hem och Skola föreningens plan för det pågående läsåret:

Varje höst får HoS ett antal ansökningar från skolan till olika program som lärarna vill ordna med klasserna samt material som behövs för att göra undervisningen och samvaron i skolan trevligare. Dessutom hjälper vi årligen till att finansiera 6.-klassisternas lägerskola. Som exempel på tidigare års ansökningar kan nämnas besök till Heureka, bokmässan, Högholmen, företagsmässan, stafettkarnevalen och skiddagen, material som blockflöjter, hörlurar, kuddar, brädspel och pengar till elevrådens olika verksamheter. Vi hoppas kunna finansiera så mycket som möjligt genom att ansöka om stöd till föreningens verksamhet från t.ex. Helsingestiftelsen.

 

HoS styrelse 2021-2022 består av:

Henrik Westerberg, ordförande

Sari Luume-Keskinen, vice ordförande

Eva-Lotta Eloranta, sekreterare

Anssi Pöyry, kassör

Pernilla Lindström, lärarrepresentant

Katja Wester

Mia Korpiola

Sabina Huikuri

Fredrik Zilliacus

Ta kontakt med vem som helst av oss ifall du har något du vill diskutera. Du når oss också via dickursby@hemochskola.fi.

Alla föräldrar, speciellt klassföräldrar, är hjärtligt välkomna med på HoS möten.

Med mysiga hösthälsningar,

Dickursby Hem och Skola rf

Instruktioner angående medlems- och klubbavgifter:

 

Medlemsavgiften för pågående läsår är 20 €/familj. Eventuella klubbavgifter faktureras skilt. Avgifterna betalas till Hem och Skola föreningens konto:

 

Mottagare: Dickursby Hem och Skola rf.

Kontonummer: FI38 4055 1350 0610 02.

Meddelande: "Medlemsavgift + barnets/barnens förnamn + efternamn + klass/klasser"

OCH/ELLER

"Klubbavgift/vilken klubb + barnets förnamn + efternamn"

 

 

Medlemsbrev 20.9.2018

Hej!

 

Dickursby Hem och Skolas (HoS) första evenemang för detta läsår; Stövelfotbollen går av stapeln den 27.9. kl 18:00. De olika årskurserna spelar var för sig mot föräldrarna på skolans bollplan! Trots lite regn så har deltagarantalet varit stort varje år– alltså missa inte årets hetaste ’El Clasico’ match!

 

Dickursby HoS hade sitt årsmöte den 17.9.2018 och för verksamhetsåret 2018-2019 blev följande personer invalda i styrelsen:

Stefan Hauk, Susanna Lindfors, Tove Lindroos-Korkeaoja, Anssi Pöyry, Lars Sundahl, Katja Wester, Henrik Westerberg, Fredrik Zilliacus och Sari Luume-Keskinen

 

För er som inte ännu känner HoS verksamhet så bra, så kan vi berätta att HoS är ett forum för samarbete mellan föräldrarna och skolan. Medlemsavgifter, understöd etc som HoS samlar in går till förmån för eleverna, för att eleverna skall få det där lilla extra som förgyller skolgången; bl.a. material, utfärder och klubbverksamhet. Om du har frågor eller idéer så kontakta oss gärna! Välkommen med – föräldrar behövs!

 

HoS morgonklubb kl 7-9 i trähuset (biblioteket) har startat och som handledare för hösten fungerar Anita och Henrika. Också band- och pysselklubben startar strax, så vänta er ett meddelande via Wilma angående klubbarna. Klubbarna har begränsade platser, så se till att anmäla ditt barn snabbt när meddelandet kommer. Eleverna tas emot i anmälningsordning.

Band- och pysselklubbarnas klubbavgift är 20 euro/elev för hösten.

 

HoS samlar årligen en frivillig medlemsavgift som är 20 euro/familj/läsåret 2018-2019. Deltar barnet i en klubb (morgon-, band- och/eller pysselklubben) skall medlemsavgiften vara

betald.

 

Medlemsavgiften betalas in på kontot Aktia IBAN FI38 4055 1350 0610 02. Betala gärna före 1.11.2018 och skriv i meddelandefältet vilken familj det gäller och medlemsavgift HoS 2018-19. Tack!

 

Trevlig fortsättning på hösten, hoppas vi träffas ofta!

 

HoS styrelse

 

Medlemsbrev 12.11.2018

Ännu ett stort tack till alla som kunde delta i Stövelfotbollen det här året - kvällen blev riktigt lyckad!

 

Hem och skolas nästa evenmang är strax bakom knuten, så här kommer vi med inbjudan till den traditionella Ringleksnatten

Hejsan hoppsan, fallerallera, när julen kommer ska varenda unge vara glad!

 Torsdagen 22 november kl 18-19

 Barn och föräldrar dansar runt granen till kära julsånger

Även detta år kan barnen pröva sin lycka med julkalender-lotteriet.

 Bidra till stämningen genom att ta på era tomteluvor. Lyktor med LED-ljus kan också tas med, tyvärr får man inte ha levande ljus i skolan.

 Efter danserna bjuder Dickursby Hem och Skola på glögg, saft och pepparkakor.

 

Klassföräldrar: I år vill vi prova på att ha julbasar samtidigt. Alla klasser har en chans att tjäna in pengar till klasskassan! Meddela till Hem och Skolas ordförandes mejl-adress westerberg.henrik@gmail.com om ni är intresserade, så reserverar vi ett bord till er. Bakverk, julpyssel, lotterier, loppis med jultema – vad ni än kommer på.

Alla är hjärtligt välkomna! =)

HoS styrelse 

PS Sen vill vi ännu påminna om att HoS samlar årligen en frivillig medlemsavgift som är 20 euro/familj/läsåret 2018-2019. Deltar barnet i en klubb (morgon-, band- och/eller pysselklubben) skall medlemsavgiften vara betald. Band- och pysselklubbarnas klubbavgift är 20 euro/elev för hösten.

Medlemsavgiften betalas in på kontot Aktia IBAN FI38 4055 1350 0610 02. Skriv i meddelandefältet vilken familj det gäller och medlemsavgift HoS 2018-19. Tack!

 

Medlemsbrev XX.XX.2019